behandlingar

de metoder vi använder och hur de hjälper dig

Exempel på tillstånd som jag behandlar är: Ryggskott, ryggvärk, nackspärr, huvudvärk, migrän, ischias, tennisarmbåge, musarm, knä- och höftproblem för att nämna några vanligt förekommande besvär.

 
 
 
osteopati

osteopati

vårdar helheten

Osteopati är en väletablerad form av manuell behandling som är internationellt erkänd idag. Det hela bygger på filosofin om att göra allt för att assistera kroppens naturliga maskineri. Osteopati används för diagnostisering, men också behandling av besvär relaterade till kroppens alla rörelseorgan. Har du besvär av: ryggskott, ryggvärk, nackspärr, huvudvärk, migrän, ischias, magbesvär(IBS), tennisarmbåge, musarm, knä- eller höftproblem kan du vända dig till mig. Behandlingen är även värdefull i förebyggande syfte.

Om du vill läsa om några specifika behandlingar kan du göra det nedan: 

 

TBA

...Total Body Adjustment ökar samspelet i kroppen. Smärtor eller symptom i muskler, led eller organ assisteras i att återfå relationen och sambandet med resten av kroppen om problemet skall lösas varaktigt och om resultatet ska bli bestående. 
Total body adjustment följer filosofin om att vårda helheten och berör alla vävnader och organ i kroppen. Behandlingen är avslappnande och mjuk.

Manipulation

...en teknik med snabba, lätta rörelser som återställer normal rörlighet i de leder där rörelseförmågan är nedsatt av någon anledning. Manipulation används exempelvis vid behandling av nacke, bröstrygg och ländrygg. Resultatet blir att eventuell smärta kommer reduceras och rörligheten kommer öka. 

Visceral Behandling

...motverkar obalanser och nedsatt rörlighet som existerar mellan organ. Genom att öka organens rörlighet kan man också påverka nerverna och rörligheten i ryggraden, som är viktigt för att minska eventuell smärta. Tekniken används ofta för att motverka t.ex. matsmältnings-problem, inkontinens, menssmärtor och huvudvärk.

Artikulering

...en variant av direkt ledmobiliseringsteknik. Den sker rytmiskt, repetitivt och utan någon impuls. Utförandet är förhållandevis långsamt och ofta med stora rörelse. Tekniken syftar till att återställa smidig ledfunktion och dämpa anspänning i mjukvävnad.  Tekniken verkar även dränerande vilket reducerar lokal inflammation, samt har en viss smärtlindrande effekt.

 

första besöket


Första gången du kommer till mig tar jag en grundlig anamnes (sjukdomshistoria) där vi pratar igenom dina besvär och vad du behöver hjälp med, därefter börjar behandlingen. I de fall vi upptäcker tillstånd som inte lämpar sig för behandling hänvisar jag istället till lämplig specialist.

 
 
 

återbesök


Här kommer jag att följa upp föregående behandling och utefter det kommer vi fram till en behandlingsplan. Hur många behandlingar som krävs kan variera från fall till fall och beror t.ex. på hur länge besvären funnits och hur allvarlig skadan är. 
En behandling kan räcka för att lindra vissa besvär och för andra besvär krävs ibland en serie behandlingar för att uppnå optimal effekt.

 

Vill du komma in på behandling?